دارندگان حسابهای ارزی می توانند موجودی حسابهای ارزی خود را به سایر ارزهای مجاز در چارچوب مقررات و بخشنامه های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تبدیل نمایند .
1- نقل و انتقال از محل حسابهای ارزی و نیز صدور حواله از محل این حسابها به خارج از کشور منعی ندارد .
2- واریز وجه حواله های ارزی وارده به حسابهای ارزی بلامانع است .
3- با درخواست دارنده حساب / ذینفع حواله پرداخت نقدی از محل حسابهای ارزی و حواله های وارده به نفع اشخاص ثالث با درج مراتب در گذرنامه به منظور خروج از کشور یا انتقال آن بلا مانع می باشد .
4- در صورت درخواست متقاضی ، وجوه حسابهای ارزی و حواله های ارزی وارده قابل تسعیر به ریال خواهد بود .
5- واریز نقدی به حساب ارزی و یا صدور حواله از محل دریافتی نقدی حداکثر تا سقف 5000 دلار بلامانع است. واریز نقدی یا حواله آن تا 5000 دلار دیگر پس از هر بار مسافرت به خارج از کشور و یا درصورت ارائه اظهار نامه تا سقف مبلغ مندرج در اظهارنامه بلامانع خواهد بود.
1-5: تقاضای سفارتخانه ها و نمایندگی های سازمانهای بین المللی از شمول بند فوق مستثنی می باشند .
1-5 : واریز نقدی توسط صرافی های مجاز به حساب ( های ) خود مشروط بر آن که کتباً تأیید نمایند که ضوابط خرید ارز به صورت نقدی از مشتریان را رعایت نموده اند ، بدون محدودیت سقف فوق نیز بلا مانع است .
افتتاح حسابهای ارزی به نام سازمانهای اشاره شده در فوق با رعایت ضوابط مندرج در قسمت تعاریف و نکات ذیل بلا مانع می باشد :
1- ارائه درخواست بالاترین مقام اجرایی سازمان به همراه فرم تکمیل شده مربوطه حداقل با معرفی دو امضاء مجاز جهت استفاده از حساب .
تبصره : سازمانهای مورد بحث ، مجاز به واریز و استفاده از ارزهایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم از محل سهمیه ارزی که سالهای قبل به آنها تخصیص داده شده نمی باشند .
ارزهای مذکور بایستی با نرخ تخصیصی به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فروخته شوند . به عنوان مثال چنانچه در بند مربوط به «شرح وجوهی که از حساب برداشت می شود» واردات کالا مجاز شده باشد ، انجام این امر منوط به طی مراحل ثبت سفارش در وزارت بازرگانی و گشایش اعتبار اسنادی از محل حساب با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه می باشد .
2- اخذ مجوز خزانه داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی و شرکتهایی که بیش از 51% سهام آنها متعلق به دولت باشد .
3- استفاده از موجودی حساب ارزی فوق همانند سایر حسابهای ارزی اشخاص حقوقی بوده و مسئولیت نهایی آن با بالاترین مقام سازمان صاحبان امضاء حساب می باشد .
افتتاح حساب مشترک – قرض الحسنه پس انداز / جاری و سپرده مدتدار ارزی
گشایش حسابهای مشترک برای کلیه افراد حقیقی منع قانونی نداشته ، لیکن هنگام افتتاح حساب علاوه بر رعایت سایر شرایط ، میزان سهم الشرکه طرفین , درصد مشارکت طرفین , چگونگی استفاده از حساب ( منفردا یا متفقا ) و حق برداشت هریک از طرفین ، باید مشخص باشد. همچنین هریک از طرفین جهت حق برداشت از سهم خود می توانند به شخص ثالثی وکالت رسمی دهند.
توضیح : شرایط فوق الذکر جزء در مواردی که میزان سهم الشرکه هر یک از شرکا تعیین گردیده ، صرفا در زمان حیات هریک از طرفین قابل اجرا است.